Dagje Brugge

De stad Bredene is niet de enige reden om te kiezen voor een vakantie bij Hippodroom, ook bent u in no-time in Brugge. Met de auto bent u binnen 30 minuten in deze romantische, gezellige stad. Ontdek één van de populairste steden van België!

Grote Markt

Het epicentrum, het hart van Brugge, is de Grote Markt. Het is de plek waar de paardenkoetsen klaarstaan om toeristen de prachtige stad te laten zien. Op het plein is ook één van de bekendste monumenten van de stad gevestigd, het belfort. De 83 meter hoge Halletoren stamt uit de 13e eeuw en bestaat uit maar liefst 366 traptreden. Grijpt u de kans om deze historische toren te beklimmen? U wordt beloond met een indrukwekkend uitzicht!

Op de markt bevindt zich ook het Historium, dé plek om meer te leren over de geschiedenis van Brugge. Veel of weinig kennis, de interactieve toer is interessant voor iedereen. Met toegang tot het Historium krijgt u ook toegang tot het panaromaterras, welke een mooi uitzicht biedt over de Grote Markt.

Boottocht

Een boottocht in Brugge is onmisbaar. Door de stad kronkelen de Brugse reien, tijdens een boottocht leiden ze u langs de mooiste plekken van Brugge. De reien zijn kanaaltjes welke zijn vernoemd naar de rivier Reie. De naam Brugge komt dan ook van de vele bruggen die u van de ene kant van het water naar de andere kant brengen.

Andere leuke bezienswaardigheden in Brugge zijn het Salvador Dalí Museum, het Brugs Biermuseum of plan een toffe stadswandeling met of zonder gids en loop langs alle hoogtepunten.